
به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از کاشمر، حمیدرضا موسوی مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی در نخستین گردهمایی رؤسای مراکز و مدیران ستادی اداره کل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی به میزبانی کاشمر در سالن همایشهای شرکت شهرکهای صنعتی این شهرستان برگزار شد، با قدردانی از تلاش و زحمات رؤسای مراکز که منجر به تحقق تعهدات و هدفگذاری سال گذشته و تقدیر رئیس سازمان شد، اظهار داشت: با توجه به شرایط نیازمند تغییر نگرش و تفکر هستیم، چرا که اگر این تغییر ایجاد نشود به نتایج مطلوب و مثبتی دست نخواهیم یافت.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی با اذعان به اینکه در حوزه نیروی انسانی به دلیل عدم تزریق نیروی جدید شرایط خوبی نداریم، افزود: متأسفانه وضعیت سازمان در این حوزه به دلیل افزایش سن نیروها و خستگی آنان روزبهروز در حال بدتر شدن است.
وی ادامه داد: اگرچه نیروی انسانی جدیدی به تزریق نشده تا بتوانیم تلاش و چابکی مدنظر را در سیستم پویای آموزشی داشته باشیم، اما تلاش بیوقفه و شبانهروزی همکاران موجب شده تا از اهداف و برنامهها عقب نمانیم.
ضرورت تغییر تفکر و نگرش
موسوی با اشاره به اینکه ظرف دو تا سه سال آینده زمان بازنشستگی نیروهای جذب شده سالهای ۷۶ تا ۷۸ فرا میرسد و مشکل نیروی انسانی تشدید میشود، بیان کرد: برای رهایی از این معضل چارهای جز تغییر تفکر و تغییر نگرش نداریم، لذا باید در این راستا از نگاه صرف دولتی بودن و متکی به اعتبارات دولتی باید فاصله بگیریم و به سمت پویا شدن حرکت کنیم.
وی با اشاره به اجرای تعدادی کلان پروژه در سازمان فنی و حرفهای در سال گذشته، از اجرای چند پروژه در سالجاری در سطح استان خبر داد و ابراز داشت: یکی از اهداف ۱۹ گانه آموزشی در سازمان فنی و حرفهای مربوط به حوزه صنایع است که اگر در این حوزه گام برداریم ضمن کمک به حوزه تولید و اشتغال میتوانیم از توانمندیهای شرکتها و کارخانجات و شرکتهای فناور برای مهارتآموزی و اهداف سازمان استفاده کنیم، چرا که سرعت رشد شرکتهای فناور به قدری است که هیچ سیستم دولتی به پای آن نمیرسد.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی با تأکید مجدد بر تغییر نگرش و حرکت به سمت آموزشهای مهارتی در صنایع ادامه داد: کنسرسیوم مهارتی صنایع اولین پروژهای است که سازمان در سال گذشته تعریف کرده و امسال آن را در استان پیگیری و اجرایی خواهیم کرد و در این راستا نیز دستورالعمل آن برای مراکز ارسال شده است تا از این طریق با ایجاد تعامل دوطرفه به نتایج برد برد برسیم.
وی با اشاره به معرفی دو مرکز خواهران به عنوان هیأت امنایی به تهران خاطرنشان کرد: با فعال کردن این مراکز وابستگی به بخش دولتی کاهش مییابد و فعالیت آنها ارتقا مییابد.
الزام به رعایت انضباط مالی
موسوی با توصیه اکید به همکارانش در حوزه انضباط مالی اذعان کرد: یکی از مهمترین مسائلی که میتواند مجموعه را در مسیر رسیدن به اهداف و امور مربوط به همکاران کمک کند، موضوع انضباط مالی است.
وی با بیان اینکه اخیرا با پیگیری نمایندگان نیشابور و تلاش همکاران مشهد و چناران ۴۰ میلیارد تومان وارد سازمان شد، گفت: باید تلاش کنیم با پیگیری و رایزنی برای جذب اعتبارات بتوانیم کارگاههای فناوریهای جدید را تجهیز کنیم تا از قافله آموزشها عقب نمانیم.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی با اشاره به اهمیت اثرگذاری و اینکه اگر نتوانیم خودمان را به جامعه اثبات کنیم، محکوم به فنا هستیم، گفت: چارهای نداریم که با تغییر نگرش نقطه اثر ایجاد کنیم و با شناساندن اهداف، برنامهها و فعالیت سازمان به فرمانداران، نمایندگان مجلس و سایر ارکان شهرستان شرایط خوبی برای ادامه مسیر ایجاد کنیم.
ایجاد هنرستان جوان تکلیف برنامه هفتم توسعه است
وی ایجاد هنرستانهای جوان در قالب برنامه هفتم توسعه را از تکالیف سازمان فنی و حرفهای دانست و افزود: با احداث و راهاندازی هنرستان جوان میتوانیم به برخی از اهداف در حوزه مهارت آموزی دست یابیم.
موسوی با تأکید بر توجه جدی به حوزه آموزش با بهرهگیری از مربیان توانمند و با انگیزه ادامه داد: انتظار داریم در بحث حقالتدریسها دقت شود و پرداختیها متناسب با فعالیت و تلاش آنها صورت گیرد تا منجر به ایجاد انگیزه شود.
وی در ادامه بر نشاندار کردن مالیاتها، جذب خیرین، پیگیری اعتبارات و مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای زیر مجموعه وزارت کار تأکید کرد و یادآور شد: ضرورت دارد از این ظرفیتها و پتانسیلها برای رسیدن به اهداف و برنامههای سازمان بهره بگیریم.
کاشمر در مسیر صنعتی شدن است
در ابتدای این جلسه رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای کاشمر نیز ضمن خیر مقدم به شرکتکنندگان در این گردهمایی گفت: کاشمر به دلیل وجود مرقد مطهر امامزادگان واجبالتعظیم حضرت سید حمزه(ع)، حضرت سیدمرتضی(ع)، حضرت سیدمحمد(ع) و زیارتگاه مرد دین و سیاست شهید آیتالله سیدحسن مدرس(ره) به عنوان دومین شهر زیارتی خراسان رضوی لقب گرفته و در ایام مختلف سال پذیرای خیل کثیری از زائران و مسافران از اقصی نقاط کشور است.
مهدی عربی با اشاره به اینکه از دیرباز عمده اقتصاد کاشمر وابسته به بخش کشاورزی است، افزود: خوشبختانه با فعال شدن واحدهای صنعتی در کاشمر که در تعدادی از آنها به دلیل نوع فعالیت و گستردگی کار در کشور نمونه و سرآمد است، در حال حرکت به سمت صنعتی شدن است.
وی با اذعان به اینکه کاشمر از شهرستانهای پیشتاز در حوزه احداث نیروگاههای خورشیدی با سرمایهگذاری بخش خصوصی است،
خاطرنشان کرد: با وارد مدار شدن ۸ مگاوات نیروگاه خورشیدی و نیز آغاز عملیات احداث ۲ نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی این شهرستان در آیندهای نزدیک تبدیل به بزرگترین تولیدکننده انرژی خورشیدی با سرمایهگذاری بخش خصوصی با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات خواهیم شد.در این گردهمایی تعدادی از رؤسای مراکز فنی و حرفهای به نمایندگی از سایرین به بیان دغدغهها، مشکلات و انتظارات حوزه کاری خود پرداختند.